Lettvint kaffe-iskrem

Espresso iskrem med salt karamellsaus og knuste karamelliserte mandler

Denne is-oppskriften er fra Nigella Lawson. Dvs. jeg har byttet ut søt kondensert melk med karamellisert søt kondensert melk (dulce de leche). Det er ikke veldig overveiiet- jeg skjønte bare ikke helt forskjellen på tidspunktet jeg laget denne isen. Det andre som er nødvendig her er en kaffe- eller espressolikør og instant espressopulver i tillegg til kremfløte.

Denne oppskriften gir ca 1.5 liter iskrem.

6 dl fløte ble pisket til ikke altfor stiv krem. Deretter tilsatte jeg 1 boks dulce de leche (fåes kjøpt bl.a. på MENY), 4 spiseskjeer espressopulver og 4 spiseskjeer likør og pisket videre til blandingen var tykk.

Blandingen ble overført til en boks og satt direkte i fryseren. Den bør stå minst 6-8 timer før du bruker den. Da er den super i konsistensen. Hvis den står lenger, blir den hard og det lønner seg å ta den ut 20-30 minutter før den skal serveres slik at isen rekker å mykne litt. Eventuelt kan du sette isboksen et par omganger i mikrobølgeovnen, ca 30 sekunder hver gang, hvis du har tilgang til det. Konsistensen på denne isen blir veldig glatt og nesten litt mousse aktig. Alkoholen gjør at det ikke danner seg noen form for iskrystaller.

Isen har en herlig smak av espressokaffe og her serverte jeg den med salt karamellsaus og smuler av karamelliserte mandler – tipper det er godt med sjokoladesaus hvis du er fan av det.

Se på den fine konsistensen da…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s