Syltede sitroner- så lett som bare det!

Nå er Amalfi sitronene her- de saftige «søte» sitronene fra Amalfikysten i Italia. Det er sesong for dem nå så løp og kjøp. Lag herlig sitronkrem til fryseren eller saltsylte dem som her. Saltsyltede sitroner er vanlig i bl.a. Marokko hvor de brukes i matlaging. Når sitronene legges ned i saltlake skjer det en fermentering som gjør at skallet blir veldig aromatisk- ja, for det er bare skallet som brukes av det ferdige produktet. Skallet tilsettes til gryteretter, men det er også fantastisk godt til pasta, hvis du lager majones eller i en drink. Dette er bare eksempler.

Jeg skar sitronene i 4 uten å skjære igjennom

Sitronene ble dyttet ned i et stort rent glass. Glasset ble deretter fylt opp med grovt salt før vann ble tilsatt slik at alle sitronene var dekket. For å holde dem under vann la jeg en nyvasket stein på toppen før jeg lukket glasset.

Vendte så på glasset noen ganger for å blande salt og vann. Dette gjentas når du kommer på det til saltet er løst eller at det ikke løser seg mer (kan være at løsningen blir mettet siden jeg ikke har målt saltet i forhold til vannet). Glasset må stå i minst 1 måned for at fermenteringen skal skje og underveis vil nok sitronene skifte farge. Sitronene kan holde seg i årevis hvis de oppbevares i saltlaken i kjøleskapet. Når du skal bruk sitronskallet tar du ut det du trenger og fjerner fruktkjøttet. Dette koster nesten ingenting hverken i penger eller arbeidstid og du får igjen så mye goddis. Prøv da vel!

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s