Amalfi sitroner-sitronkrem

Nå er sitronene som vokser på Amalfi-kysten her. Denne sitronen er litt annerledes enn andre sitroner, den har en intens lukt og er litt avlang på fasongen. Fruktkjøttet er veldig saftig og ganske søtt til sitron å være og den har få steiner. Fordi den ikke er vokset vil du oppleve at hvis du river det ytterste gule skallet, for eksempel over pasta, blir det frigjort aromatiske oljer med en intens sitronsmak. Sesongen hos oss er kort så løp og kjøp. Noe av det beste jeg vet er sitronkrem- det er helt umulig å la være å spise den med skje så den havner i fryseren fort som bare det.

Du trenger:

6 eggeplommer

150 g sukker

180 g friskpresset sitronsaft (3-4 sitroner)

Revet skall av 3 sitroner

150 g smør

Eggeplommer, sukker, sitronsaft og skall røres godt sammen i en gryte. Det står i de fleste oppskriftene at du skal sette gryta oppi en større gryte med vann som koker svakt. Det syntes jeg er ganske styrete så jeg har gryta på svak varme mens jeg rører med en slikkepott hele tiden. Jeg skrur varmen litt opp og ned, men aldri på fullt. Det er viktig at blandingen ikke koker for da vil eggeplommene koagulere. Prosessen tar 10-15 min, det er viktig å vite at kremen ikke blir tjukk, men klart fyldigere enn da du startet. Når du kommer til det punktet tar du kremen av varmen, siler den gjennom en melsikt og klemmer godt med en skje slik at du får med alt av kremen. Det er ikke nødvendig å sile, jeg liker imidlertid at kremen blir glatt. Mens kremen fremdeles er varm rører du inn smøret i små biter. Når alt smøret er smeltet setter du kremen kaldt slik at den får den tjukke konsistensen den skal ha. Med disse sitronene skal du nå ha en krem som har en intens smak.

 

2 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s