Før middag

I går kveld møttes kjæresten min og meg ved kjøkkenbenken til litt snacks mens vi ventet på at middagen skulle bli ferdig. Helgen hadde vært fylt opp med barnebarn og litt barn, og vi avsluttet med forestillingen «JUNGELBOKEN» på Chateau Neuf her i Oslo med to av de minste i familien. Det hadde gått i ett siden fredag ettermiddag og vi var lykkelige om enn litt slitne. Godt var det da å sette seg ned med noe kaldt i glasset samt litt god ost («alte gouda») og halvtørkede tomater. Slike tomater smaker utrolig godt- de lages av små tomater som er noenlunde jevne på størrelsen. De deles i to, legges i en ildfast form med skinnsiden ned. Dryss over litt salt og sukker og smaker du liker. Jeg bruker ofte hvitløk og litt kajennepepper, kanskje et timiandryss. De står i ovnen ved 100 °C i 60-90 minutter, litt avhengig av størrelsen. De er ferdige når de begynner å se litt rynkete og litt innskrumpne ut. Når de er kalde legger jeg dem over i glass eller plastboks og heller over olivenolje. De holder seg i kjøleskapet i ukesvis hvis de er helt dekket med olje så det ikke kommer luft til. Olivenolje stivner ved kjøleskapstemperatur, så det er ikke så dumt å bruke for eksempel en rapsolje istedenfor. Disse tomatene passer til det meste, de er farlige gode …… Prøv da vel !!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s