Plommesorbet med kesam

20181018_110259

Jeg var så heldig å få noen Victoriaplommer av Helle. Jeg hadde ikke tid til å gjøre noe med dem da så de vi ikke spiste ble puttet i fryseren etter at steinene var fjernet. Forleden trengte jeg en lettvint dessert så da besluttet jeg å lage noe av de plommene. Valget falt på en plomme-og kesam sorbet som jeg fant på nettet på en bloggside jeg ikke vet hvem som står bak (http://visoppskrifter.blogspot.com/).

Ca 700 gram tinte plommer uten stein ble kokt sammen med 250 gram sukker til plommene gikk i oppløsning. Rørte med jevne mellomrom. Plommene ble avkjølt til de var romtempererte (jeg satte dem ut så det gikk fortere). Deretter kjørte jeg dem sammen med et beger Kesam (3 dl, orginal, uten smak) i en foodprosessor til en jevn masse. Blandingen ble silt i en melsikt- bruk baksiden av en skje til å presse alt igjennom- for å bli kvitt eventuelle steiner som har lurt seg inn og skall. Tilsatte så 100 gram glukosesirup (finnes nå i mange butikker og er mye billigere enn glucose som du får kjøpt i små flasker på apoteket). Rør godt for å fordele glucosen godt og hell deretter blandingen opp i en ismaskin.

20181018_110142

Etter 30-40 minutter heller du den halvfrosne sorbeten opp i en boks som du setter i fryseren. Ta sorbeten ut en stund før du skal bruke den slik at det er lett å lage kuler.

Denne gangen ble sorbeten servert med sitronkrem og revet hvit sjokolade.

20181018_110259

På grunn av Kesamen blir konsistensen på denne sorbeten litt mer kremaktig enn sorbeter som kun lages basert på bær eller frukt. Du trenger ikke glucose, men konsistensen blr mer silkeaktig og smidig hvis du har det med. Har du ikke ismaskin kan du fryse direkte i en fryser og røre hvert 30 minutt så du ikke får iskrystaller i sorbeten.

Neste gang vil jeg hakke den hvite sjokoladen i stedenfor å rive den fint.

Lettvint å frisk dessert!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s