Nøttemuffins-påske

Jeg hadde noen eggehviter til overs som jeg laget nøttemuffins av. Et glutenfritt alternativ til andre muffins. Det er mange oppskriftet på nettet- denne er fra matprat.no/. Siden det snart er påske er toppingen på muffinsene sitronkrem.

Til 12 muffins av vanlig størrelse:

4 eggehviter

150 gr melis

150 gr nøtter (mandler, hasselnøtter, valnøtter eller en blanding)

Nøttene ble malt fint i en foodprocessor og deretter blandet med melis. Eggehvitene ble pisket stive og blandet inn i nøtteblndingen med en slikkepott. Røren ble fordelt i 12 muffinsformer. Har du ikke et slikt muffinsbrett må du bruke to papirformer oppi hverandre.

20180319_174325.jpg

Muffinsene ble stekt  midt i ovnen ved 175 gr C i 15 minutter. Du må prøve deg frem ved å stikke en pinne i kakene. Jeg brukte to forskjellige former og de trengte  forskjellig tid. La kakene avkjøles i formene.

20180320_112639

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s