Bakt torsk med rotmos

Et godt alternativ til kokte gulrøtter er å lage mos av dem. Ekstra smaksrikt blir det om du blander inn andre rotfrukter også, slik som her hvor jeg har brukt pastinakk og søtpotet. Grønnsakene er kokt sammen med appelsinjuice, hvitløk og fersk revet ingefær. Til hverdags liker jeg best en litt grov mos mens jeg til andre anledninger lager den finere, nærmest som en pure.

Dette brukte jeg til 2 personer:

2 gulrøtter

1 pastinakk

1/2 søtpotet

1 hvitløksfedd, skrelt

2 cm finrevet fersk ingefær

saften av 1 appelsin

litt smør

Grønnsakene ble delt i grove biter og kokt sammen med appelsinsaft og vann til alt var mørt. Væsken ble helt av og grønnsakene ble most med en potetmoser. Noen klatter smør ble rørt inn og mosen ble smakt til med salt og grov pepper.

Mosen passer til både fisk og kjøtt, den er et friskt alternativ til kålrabistappe. Denne gangen ble den servert som tilbehør til ovnsbakt torskerygg som ble penslet med en chili-soyasaus som du finner oppskrift på her.

Enkel middag som du lager på mindre en 30 minutter…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s