Stekt fjellørret med blomkål-brokkoli-mos og chili-soya-saus

Her er det tradisjonelle tilbehøret som feks med rømmesaus og agurksalat til stekt fjellørret byttet ut med en frisk chilisaus og en mos av blomkål og brokkoli, noe som gir andre og spennende smaker. Fisken kom inn døra her ferdig renset og filetert som gave fra snille venner. Det er lurt å fjerne de små beina som sitter i midten av filétene- det gjør du lett med en pinsett eller en liten tang. For meg er det verdt bryet…

Oppskriften her er til 2 personer, men sausen rekker til flere og er holdbar i kjøleskapet en stund.

Sausen:

I en liten gryte blandet jeg 4 dl vann, 1 spiseskje mørk soyasaus, 2 spiseskjeer lys soyasaus, 2 spiseskjeer østerssaus, 1 spiseskje Sriracha eller annen ikke-søt chilisaus, 1 spiseskje sesamolje, 1 spiseskje honning, 1 spiseskje buljongpulver og saften av 1/2 lime. Kokte opp under røring og tyknet sausen med 2 spiseskjeer maisenna rørt ut i bittelitt kaldt vann. Sausen tykner ytterligere når den blir kald så det er lurt å varme den opp litt ved bruk, den er mer håndterbar da.

Mosen ble laget ved å koke 1/2 blomkål og 1/2 brokkoli i buketter sammen med ca 1 cm revet fersk ingefær og 1 hvitløksfedd i biter til alt var godt kokt. Vannet ble helt av og grønnsakene ble most sammen med et par klumper smør med en potetmoser slik at mosen får litt grovere konsistens enn om du bruker feks stavmikser. Ikke ta med stilkene på brokkolien da de er litt trevlete. Smak til med salt og grov pepper. Det er vanligvis ikke nødvendig å spe med noe væske.

Fiskefilétene ble delt i to og krydret med salt og grov pepper. De ble først stekt i en blandig av smør og olje ved sterk varme på skinnsiden før varmen ble skrudd ned til ca middels. Da ble fisken snudd og fikk steke ferdig. Stek den heller litt for lite enn for lenge- du vil ikke ha tørr rød fisk!

Ved servering ble fisken penslet med chilisausen og mosen fikk et dryss med finhakket storbladet persille. Du kan gjerne servere poteter eller ris til- vi spiste den uten og syntes det var kjempegodt.

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s