Min farmors krydderkake

Denne krydderkaken bakte min mor hver jul etter en oppskrift fra farmor. Den ble bakt i god tid før jul fordi den blir bare bedre av å ligge i kjøleskapet. Den kan også fryses. Den skal være litt fuktig i midten og som sees på bildet er det lurt å røre i deigen etter at den er plassert i formen- det gjorde ikke jeg og dermed fikk jeg en luftboble midt i… Kaka smaker intenst av krydder og er farlig god!

Oppkriften er i største laget for en brødform på 1,5 liter som jeg har brukt. Jeg har brukt 2,6 dl som utgangspunkt for 1 kopp- jeg anbefaler å gå ned til 2,3 dl men beholde de andre mengdene.

Her er orginaloppskriften fra farmor:

1 kopp smeltet smør

2 kopper sukker

2 kopper vann

2 kopper rosiner (bruk gjerne litt mer)

3 1/4 kopp hvetemel

2 toppede teskjeer kanel

1 toppet teskje malt ingefær

1 toppet teskje malt nellik

1 barneskje natron rørt ut i litt sur melk

1 egg

Smør, sukker, vann og rosiner kokes i 10 minutter sammen med krydderne.

Røren helles over i en stor bolle og avkjøles til romtemperatur. Deretter tilsettes natron som er rørt ut i litt surmelk og et egg. Rør godt før du tilsetter siktet mel.

Rør igjen til en jevn blanding som helles i en brødform kledd med bakepapir. Kaken stekes ved 185 grader C i 45-60 minutter. Bruk en pinne for å sjekke om den er stekt igjennom.

La kaken bli helt kald før du skjærer i den. Vent gjerne til dagen etterpå. Krydderkake og karamellsaus- jeg sier ikke mer….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s