Gratinerte auberginer fylt med lammekjøtt

Lam igjen, denne gangen i form av kjøttdeig kombinert med aubergine. De burgunderrøde auberginene ser så flotte og svulmende ut der de ligger i grønnsakdisken- likevel tror jeg mange har en liten bøyg for å putte dem i handlekurven for hva skal du bruke dem til? Aubergine inneholder noen bitre stoffer som fjernes ved å behandle dem med salt som trekker ut disse stoffene.

Det er utrolig godt å grille skiver av aubergine, bare pensle dem med olje og ha på salt og pepper. Moussaka er en kjent rett, spesielt for de som reiser til Hellas. Det er nesten som en lasagne med lammekjøttdeig og aubergine istedenfor pasta og det er litt arbeid å lage den. Her har jeg skrapt ut kjøttet fra aubeginen og fylt dem med en stekt blanding av auberginekjøtt og lammekjøttdeig og gratinert dem i ovnen.

Fyll til 4 personer:

500 gram lammekjøttdeig

1-2 røde paprika i små biter

1 stor løk i små biter

1 rød finhakket chili

4 fedd hvitløk

1 spiseskje malt spisskummin

I tillegg trenger du auberginer og revet ost og litt hakket storbladet persille, salt og grov pepper.

Hvor mange auberginer du trenger er avhengig av størrelsen og om det er et hovedmåltid og hva du har til.

Start med å tilberede auberginen(e). Del dem i to og skrap/skjær ut det meste av kjøttet. Pass så du ikke skjærer hull i skallet.

Dryss godt med vanlig salt i skallene og legg dem på en tallerken med snittflaten ned. La dem ligge i ca 10 minutter. Kok opp en gryte med vann og legg skallene oppi og la dem trekke i ca 10 minutter. La skallene renne godt av seg etterpå.

Til fyllet stekes kjøttdeigen sammen med auberginekjøttet til lammekjøttet har fått god farge. Tilsett tomatpuréen, rør rundt slik at puréen blandes med det andre og stek et par minutter. Press hvitløksfeddene direkte over kjøttblandingen.

Tilsette paprikabitene, løken og chilien og bland godt. Stek 10 minutter til paprikaen er blitt litt mykere. Bland inn hakket persille.

Legg de avrente aubergineskallene i et ovnsfast fat med litt olje i bunnen. Skallene er nå myke og blir flate. Fyll rikelig med kjøttdeigblanding og strø over ost etter hvor mye du liker. Gratiner ved 200 grader C i ca 13 minutter.

Fyllet egner seg godt til å fryse ned hvis du skulle ha for mye. Du kan servere med godt brød og/eller en grønn salat. Ser det ikke godt ut??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s