Lammecurry- en litt fargeløs rett med himmelske smaker

Curry er tamilsk og betyr saus så dette er en rett med lam i saus- ja, som våre gryteretter med smaker fra Østen. For noen år siden var vi på ferie i India hvor vi reiste litt rundt. Da fikk vi curry i alle varianter til de fleste måltidene så for min del følte jeg lenge at curry kvoten min var brukt opp for en stund. Nå hadde jeg tilgjengelig lammekjøtt i strimler og kom på at det var på tide å prøve en lammecurry- og du verden- det angrer jeg ikke på. Den ferdige retten ser veldig kjedelig ut, men lukta og smakene! Ja det ble helt utrolig deilig. Det tar litt tid å lage curry, til gjengjeld kan den lages i god tid på forhånd.

Dette brukte jeg (4 personer):

500 gram strimlet lammekjøtt

1 stor løk

2 hvitløksfedd

1/2 spiseskje malt ingefær

1 liten spiseskje malt spisskummin

1/2 spiseskje malt koriander

1/2 spiseskje garam masala

2,5 dl vann

1 terning med kyllingbuljong

saften av 1/4 sitron

kremfløte

lett creme fraiche

Spisskummin kom ikke med på bildet, ei heller sitron

Slik gjorde jeg:

Kjøttstrimlene ble brunet ved sterk varme i olje i flere omganger og overført til en ny panne.

Skrudde ned varmen og tilsatte oppskåret løk til pannen og stekte den under lokk (aluminiumsfolie) til løken var blank og myk- ca 8 minutter.

Tilsatte så hvitløk og ingefær og stekte videre under lokk i ca 5 minutter. Deretter ble resten av krydderne tilsatt og det hele stekte i 2 minutter før vannet og buljongterningen ble tilsatt og alt fikk et oppkok

Alt innholdet i pannen ble så tilsatt til den andre pannen med kjøtt. Lokk ble lagt på og blandingen kokte under lokk ved svak varme i 20-25 minutter og deretter ca 30 minutter uten lokk. Har du følelsen av at det begynner å koke tørt så tilsatt mer vann.

Rør inn et par spiseskjeer med creme fraiche og en klunk med fløte og la det hele koke ved svak varme i ca 30 minutter til. Da bør sausen ha tyknet. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Jeg drysset over finskåret rå brokkoli, du kan gjerne bruke hakket frisk koriander eller storbladet persille. Vi spiste flatbrød til, men her er jo mulighetene mange- ris, nan-brød, andre typer flatbrød osv. Uansett- det smaker mye og godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s