Peanøtt iskrem

Jeg er fryktelig glad i peanøttsmør og kan ikke ha det i hus fordi jeg spiser med skje rett fra glasset- slik har det alltid vært. Nå hadde jeg et glass hvor jeg bare hadde brukt noen få spiseskjeer og hva var vel bedre da enn å bruke resten på noe som mange kunne dele… iskrem med peanøttsmør.

Dette brukte jeg:

ca 2.4 dl peanøttsmør (jeg brukte Mills grov type)

1.2 dl sukker

1 klype fint salt

1.5 ts vanilje ekstrakt (du kan også bruke korn fra en vaniljestang)

4.8 dl H-melk

2.4 dl kremfløte

Slik gjorde jeg:

Paenøttsmøret var kjøleskapskaldt så jeg myknet det noen sekunder i mikrobølgeovnen. Peanøttsmøret, sukkeret, saltet og vaniljeekstraktet ble pisket forsiktig sammen med en håndpisker til det var glatt. Deretter ble halvparten av melken tilsatt og jeg pisket forsiktig videre på laveste hastighet til alt var blandet.

Deretter ble resten av melken og alt fløten tilsatt og blandingen ble pisket for hånd før alt ble helt over i ismaskinen.

Etter vel 30 minutter ble isen overført til en boks som ble satt i fryseren til isen skulle serveres. Det er lurt å ta ut is som har stått en stund i fryseren 20-30 minutter før servering eller kjøre den 30-40 sekunder i mikrobølgeovnen for å mykne den litt.

Denne gangen ble isen servert med hakkede salte peanøtter, bringebær og litt salt karamellsaus som du finner oppskrift på her.

Smaken på isen var veldig god- konsistensen var litt sandaktig så neste gang vil jeg prøve en annen type peanøttsmør for å få en litt glattere is. Du trenger ikke ismaskin for å lage denne isen- du må bare la isen stå noen timer, kanskje 6, i fryseren og røre litt i den mens den fryser inn så du ikke får iskrystaller i den.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s