Nudelsuppe med urter og tunfisk

Denne suppen er laget med miso som gir en helt fantastisk smak på en vanlig grønnsaksbulsjong. Miso er en japansk ingrediens som er laget av fermenterte soyabønner. Den kjøpes som en paste i bl.a. velassorterte matbutikker. I tillegg til at miso gir en flott smak inneholder den også mye proteiner siden den er laget av bønner. En spiseskje av pasten oppi en suppe forandrer en enkel kraft til noe helt annet.

Her er også brukt udon nudler som er tjukke, runde nudler med en elastisk og litt småseig konsistens. Siden de ikke har mye smak i seg selv er de derfor fine å bruke i supper og gryter med mye smak. Oppskriften er inspirert av Aichas.

Dette brukte jeg (til 2 personer):

200 gr tunfisk

125 gr nudler

sesamolje

1 ss sesamfrø

1 neve bønnespirer

1 neve oppdelte sukkererter

1 dl hakkede urter (jeg brukte koriander, basilikum og mynte)

olje til steking

salt, pepper

Suppen:

1/2 liter grønnsaksbuljong

1 liten ts hakket fersk ingefær

1/2 stilk hakket sitrongress

1 hvitløksfedd, hakket

1 ss fiskesaus

1 ss miso

noen dråper soyasaus

Slik gjorde jeg:

Jeg kokte først nudlene etter oppskrift på pakken (8 minutter for disse)

Når nudlene var ferdige silte jeg dem og avkjølte dem i kaldt vann. For at de ikke skulle klebe seg sammen tilsatte jeg noen dråper sesamolje og rørte dem godt inn og satte så nudlene til siden

Laget så suppen. Jeg varmet opp buljongen og tilsatte ingefær, sitrongress, hvitløk og fiskesaus og kokte opp. Reduserte deretter varmen og tilsatte miso. Rørte godt til misoen var helt oppløst og passet på at suppa ikke kokte. Smakte til med noen dråper soya.

Fiskestykket ble krydret godt med salt og pepper. Sesamfrøene ble fordelt på et stykke matpapir og tunfisken ble vendt i frøene slik at alle sidene ble dekket. Fisken ble stekt raskt i litt olje i varm panne på alle sider. Den skal bare få en stekeskorpe og være rå inni.

Fordelte nudlene i skåler, og øste suppen over. Tilsatte de grovhakkede sukkerertene, bønnespirene og urtene og toppet med tynne skiver av tunfisk.

Dere vil ikke tro hvor godt dette smakte- vi hadde det som en forrett, men vi ville bare hatt mer og mer og mer…. Du kan lage det meste ferdig på forhånd her og bare varme suppen og steke fisken rett før servering- en god riesling med litt sødme vil toppe det hele!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s