Stekt andebryst.

20181101_202124.jpg

Når man leser oppskrifter på stekt andebryst får man inntrykk av at det er superlett å få et resultat som gir mørt kjøtt med sprøtt svor. Min erfaring er at det er ikke tilfelle. Jeg har fått servert andebryst hos andre og de har for det meste vært så og si blodige og seige. Derfor har jeg tidligere skrevet her på bloggen at her i huset funker det best for oss når vi røker andebrystet først-se her.

Her en dag fikk vi noen franske andebryst i gave og da bød det seg en anledning til å prøve på ny. Resultatet denne gangen ble veldig bra- trikset var bruk av steketermometer og lang hviletid.

Hvis du skal ha andebryst til hovedrett uten mange andre retter, må du nesten regne et bryst til hver.

Slik gjorde jeg:

Andebryst har nesten alltid noen sener på kjøttsiden, noen av dem er brede og andre tynnere. Disse ble fjernet med en skarp kniv. Jeg renskar også fettet langs kanten. Skinnet ble skåret i smale striper ned til kjøttet, men ikke igjennom. Begge sidene av kjøttet ble gnidd inn med grov pepper og flaksalt, ganske mye.

20181101_201849

Kjøttsiden av brystene ble brunet i en tørr panne på middels varme- dette tar 4-5 minutter. Et par kvister med rosmarin og to halve hvitløksfedd fikk steke med i pannen. Deretter ble brystene snudd og kjøttsiden ble stekt slik at de fikk en fin brun hinne.

Deretter ble kjøttet, rosmarinen og hvitløken lagt over i en ovnsfast form og fettet fra stekingen ble helt over. Et steketermometer ble stukket inn i den tykkeste delen av brystet. Formen ble satt inn i en ovn forvarmet til 180 grader C og fikk steke til temperaturen i kjøttet var mellom 68-70 grader. Det tok ca 20 minutter men du må sjekke i din ovn.

20181101_202028

Jeg la et stykke aluminiumsfolie over formen og lot den stå på benken mens jeg lagde tilbehøret. Jeg skrudde ovnen på 230 grader slik at jeg rett før servering kunne få svoren sprø før jeg skar kjøttet i biter.

20181031_191629

Andekjøttet ble servert med ovnstekte halve poteter, smørkokte sukkererter (vann med smør i, kok opp, legg i sukkerertene og kok 1 minutt) og en solbærbalsamicosaus (hakket sjalottløk som surrer i litt smør, tilsett 1 dl balsamicoeddik, kok løken litt, tilsatte litt konsentrert solbærsirup og 2 spiseskjeer solbærsyltetøy, kok til det tykner litt, smak til med salt og pepper).

Kjøttet smeltet på tungen…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s