Stekte kamskjell med eplemos og rødbeter

20181017_174842

Lardo er et italiensk produkt. Det er spekk fra gris som legges lagvis i «kiste» laget av marmor hvor veggene er gnidd inn  med salt og hvitløk. Mellom spekklagene legges også salt, men også urter som rosmarin, laurbær, muskatnøtt, stjerneanis, paprika, enerbær og andre. I Italia legges tynne skiver på på brød. I tillegg brukes det som smakstilsetning i supper, pasta, til vilt osv. Her hjemme kan du få kjøpt ferdig oppskåret lardo i enkelte butikker. Det smelter fort så det er viktig at det holdes kaldt.

Her har jeg brukt lardo til å pakke inn kamskjell, men jeg vil understreke at det ikke er nødvendig for å lage retten.

Som forrett til 3 personer:

6 store kamskjell (du kan gjerne bruke frosne til denne retten, bare tin dem forsiktig)

Evt en pakke lardo

Eplemos

Små firkanter av ovnsbakte røbeter (se oppskrift under)

 

Tin kamskjellene og legg dem et par minutter på kjøkkenpapir for å tørke dem litt. Dryss litt salt og pepper på begge sidene av muskelen. Lardo er litt vanskelig å jobbe med, det er vanskelig å skille skivene fra hverandre. Pakk skjellene inn i lardo, det gjør ingenting on skivene blir doble fordi du ikke får dem fra hverandre.

20181017_184227

Rødbetene lages slik:

Skrell rå rødbeter og del dem opp i ca 1×1 cm biter. Legg bitene i en ovnfast form sammen med litt hakket hvitløk, grovhakkede valnøtter og litt timian. Hell over olivenolje og bak i ovnen ved 180 gr i ca 20 minutter til rødbetene er ferdige. Dette er også knallgodt til stekt fisk…

20181017_081536

Servering:

Legg en klatt med eplemos (helst uten kanel) midt på tallerkenen. Stek kamskjellene i litt smør/olje på relativ sterk varme 2-3 min på hver side, avhengig av størrelsen. Lardoen vil smelte og det er gunstig å bruke en skje mens du steker til å helle over fettet.

Legg kamskjellene på eplemosen og fordel noen rødbetebiter rundt. Ta med litt nøtter også og avslutt med et dryss storbladet persille.

20181017_174842

Kamskjellene er søte så det passer fint med en frisk, litt syrlig eplemos. En veldig bra kombinasjon.  Vil du ha noe i glasset er en fruktig riesling ikke å forakte.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s