Røkt andebryst med fennikel og estragonmajones

2018-06-19 20.16.48

Røkt andebryst er en favoritt her i huset som forrett og oppskriften på hvordan du lager dette finner du her. Denne gang ble kjøttet servert med en fennikelsalat etter oppskrift fra Arne Brimi og estragonmajones.

Salaten ble laget slik:

1 fennikel ble delt i 4, rotstokken ble fjernet og resten ble høvlet fint ved hjelp av en mandolin. Har du ikke mandolin tar du den skarpeste kniven du har og skjærer så tynne skiver du klarer. Laget en dressing av saften av 1/2 sitron, 2 ts sukker, en liten ts salt, og finhakkede blader fra en halv potte med estragon. Blandet dressingen inn i fennikelskivene med nensom hånd. Denne salaten kan laget ferdig på forhånd, den blir enda bedre og sprøere av å stå litt i kjøleskapet. Blir den i våteste laget siler du fra væsken rett før servering. Finhakket estragon ble blandet med litt majones- du kan også bruke rømme, creme fraich eller kesam.

 

2018-06-19 20.16.34

En lettvint forrett med gode smakskombinasjoner.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s