Sitronmarinerte breiflabbkjaker

 

 

 

Breiflabb er ikke hverdagskost her i huset selv om det er en favoritt- det er en relativt dyr fisk. Likevel, fordi kjøttet på breiflabben er veldig fast og minner om ja, nettopp kjøtt- så trenger du ikke så mye pr person. Av og til hender det at fiskedisken har kjaker av breiflabb og da blir det fest også på en hverdag.

Kjakene egner seg godt til grilling eller steking ved høy temperatur, de er faste og ikke så tykke. Denne gangen fråtset jeg i urter fra hagen og marinerte kjakene i en sitron-urtemarinade.

Først fjernet jeg de svarte hinnene med en skarp kniv, førte kniven langs hinnene mens jeg dro.

Til 4 kjaker laget jeg denne marinaden:

Saften fra 1 sitron ble blandet med ca 1 dl olivenolje og deretter tilsatt 1 finhakket fedd hvitløk, en liten neve hakket bladpersille, litt mindre finhakket gressløk og bladene fra et par stilker estragon. Ikke ha for mye estragon, det er nokså sterkt på smaken. Smak til med salt og grov pepper. Blandingen ble helt over fisken, pass på at alt er dekket.

Marinerte fisken på benken i 45 minutter. Deretter ble fisken tørket av med tørkepapir og stekt på begge sider ved høy temperatur i en blanding av smør og rapsolje.

Fisken ble stekt 3 minutter på hver side- det er viktig å ikke steke for lenge for da blir kjøttet ganske så seigt. Denne gangen ble fisken servert med lettkokte neper og sukkererter- fisken smakte friskt av sitrus og urter 🙂

20180614_195122

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s