Hvite asparges med egge og urtesmør

Denne forretten eller lunsjretten er tatt fra Bama– de har en veldig fin nettside med flotte oppskrifter. Her i huset spiser vi kun hvite asparges produsert i Tyskland- det skyldes flere ting, ikke minst kvaliteten. Norske er også topp dog vanskelige å få tak i. Nå er sesongen på hell og etter å ha spist kokte asparges på tradisjonelt vis, altså med hollandaise saus, flere ganger, trengte vi nå litt variasjon.

Det er viktig at aspargesene skrelles godt og riktig. Skjær av de nederste 2 cm og bruk en skreller fra rett under den fine aspargestoppen og skrell nedover rundt hele. Gjentas en gang til og inspiser at du har fått bort alt. Den minste rest kan ødelegge måltidet for deg. Dette gjelder også om du koker dem for mye. Oppskriftene sier ofte 5-12 minutter, vi liker dem sprø og da holder det med 4-5 minutter med mindre du har fått noen som er veldig tjukke. Jeg legger aspargesene oppi kokende vann som et tilsatt en god klype sukker og litt sitronsaft. Begynner å ta tiden når vannet koker igjen.

20180521_130019

 

 

 

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s