Beurre blanc med sitron og hvit sjokolade

Jeg reiste nylig med M/S Magic til Kiel og da spiste jeg stekt fisk med denne sausen. Jeg er en hund etter hvit sjokolade og syntes dette smakte himmelsk. Det var ikke mulig å få oppskriften så da var det bare å prøve seg frem.

Sausen ble laget ved at 1 finhakket sjalottløk ble frest i litt rapsolje (ca 1 ss) i en liten gryte til løken ble blank. Den skal ikke få farge. Deretter tilsatte jeg ca 0.5 dl hvitvin og saften fra 1 sitron. Dette fikk koke til væsken var nesten innkokt- det skal bli litt tjukt. Tilsatte så 1 dl kremfløte og kokte det hele såvidt opp. Trakk gryten av varmen. Pisket deretter inn 100 gram kaldt usaltet smør i terninger og 1/2 plate finhakket hvit Freia sjokolade, Denne sjokoladen har ikke så mye smak, så hvis du bruker et annet merke sjokolade, må du smake deg til. Som vanlig med beurre blanc er det viktig at sausen ikke koker når smøret er tilsatt.

For meg ble dette en høydare og jeg måtte ta meg sammen for ikke å spise den med skje, frisk, syrlig og med et hint av hvit sjokolade.

Jeg serverte den til ovnsbakt breiflabb og smørstekt nykål i strimler.

20180428_185518

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s