Stekte grønne asparges med sennep/sitronsaus og parmesan

Denne retten passer godt som en forrett og er inspirert av noe Andreas Viestad skrev i Dagbladet for flere år siden. Vanligvis er det ikke nødvendig å skrelle grønne asparges, bare knekke av den nederste tørre delen. Denne gangen har jeg likevel skrelt dem de nederste 5 cm.

Til en slik forrett beregner jeg 3-4 asparges pr person, litt avhengig av hvor tykke de er. Her har jeg brukt 4.

2 ss smør ble smeltet i en varm panne til det freste, tilsatte da litt rapsolje fordi da tåler smøret høyere temperatur uten å bli brent. Har du en grillpanne er det fint for da får du svarte streker på aspargesene og det ser fint ut. Aspargesene ble stekt i 2-3 minutter på sterk varme til de hadde fått farge. så fordelte jeg dem på tallerkener. Satte deretter pannen tilbake på varmen og tilsatte 2 spiseskjeer Dijon sennep og saften av to sitroner mens jeg rørte godt rundt slik at smør, sennep og sitronsaft ble en jevn masse/saus. Fordelte sausen over aspargensene. Drysset flak av parmesan over og revet parmaskinke på toppen. Et dryss med grov pepper før servering. Det smaker utrolig godt med en litt fylgid riesling, god og kald, til dette.

Det er også godt å bruke en mildere sennep, en grov type. Den har mer sødme som kler sitronsaften godt.

 

Velbekomme.

20180529_201403

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s