Hyggelig gjensyn med Hos Thea

Vi skulle feire og ønsket oss et hyggelig intimt sted. Da kom vi på Hos Thea, en restaurant vi husket «från forna dar». Stedet får ofte god omtale for maten i tillegg til miljøet. Av alder har vi passert middagshøjden, det hadde de fleste andre gjestene også skjønt det fantes unge mennesker der. God stemning og oppmerksomme kelnere.

Stedet har en a la carte meny og i tillegg kan man velge en 6 eller 4 retters meny og tilsvarende vinpakker. Vi gikk for en 4 retters med vinpakke og det viste seg at det ikke var noe problem me å bytte ut noen av rettene med noen retter fra a la carte menyen. I det hele tatt var det mye fleksibilitet, entusiasme  og velvilje blant personalet.

Mens vi studerte menyen, hadde vi bobler i glasset- en cava- Familia Oliveda Cava Brut Jove. Frisk og deilig og med lang ettersmak. Vinen fikk i gang spyttdannelsen som er et pluss når man skal spise. Ble servert sammen med små rundstykker og oliventapenade.

Første rett var en hummerbisque

20180323_193544

Suppen var fyldig og hadde en flott smak av skalldyr, et par biter hummer gjorde at det var litt å tygge på. Til dette ble vi servert en Soave classico som var usedvanlig frisk, fyldig og fet med smak av smør og dette passet godt til en suppe med mye fløte i. Dette var lovende syntes vi og var klar for neste forrett som kongekrabbe med mangochutney og wasabi bønner

20180325_093142

Dette var litt nedtur- kongekrabben var lite salt og litt smakløs. Mangochutneyen var mer som en pure med mangobiter, vi kunne ikke kjenne noe til chutneypreget. Ingen av oss hadde smakt wasabibønner før- det var en positiv overraskelse og tilførte retten smak og sprøhet. Til dette ble vi servert et glass chablis fra Dom. Vrignaud. Nydelig vin, kanskje litt i tørreste laget til denne retten med wasabi bønner. På forespørsel fra kelneren ga vi litt tilbakemelding på denne retten og en positiv overaskelse kom da i form av en tredje forrett, nemlig kokte gulbeter med parmesan, nøtter og rødbetepure

20180325_093340

I denne retten stemte alt- jordsmaken fra betene, de salte nøttene, osten og den milde pureen- dette var skikkelig godt.

Vi hadde byttet ut indrefilet av dådyr med piggvarfilet fra a la carte menyen. Piggvaren ble servert med safransaus, appelsikokte gulrøtter, sukkererter og fennikel og stekte amadinepoteter. Ikke veldig orginalt, men likevel

20180325_092821

Grønnsakene og sausen var nydelig, fisken flott om enn noe bastant. Porsjonen var også ganske stor. Utrolig hvor godt det passer med appelsin og grønnsaker med sødme og litt anis. Til denne retten fikk vi et raust glass av Chassagne Montrachet, B.Moreau & F. , også en chardonney fra burgund. Veldig god men vi var litt uenige om den passet helt til retten totalt. Den var nydelig dog mens vi ventet på desserten.

Også her fikk vi bytte ut valget fra kokkens meny med valg fra a la carte menyen. Kjæresten min valgte hjemmelagde fruktsorbeter som ble servert i mini melkespann-

20180325_093044

Det var mango, kokos, agurk med litt pasjonsfrukt, jordbær og kirsebær sorbeter. Alle var gode hver på sin måte og agurksorbeten var et tips til en hvilerett. Han fikk servert et glass Moscato til dette- ikke den store susen.

Jeg valgte Lime og sjokolade som viste seg å være sjokoladekake med limesorbet og is laget av hvit sjokolade.

20180325_092946

Det beste her var limesorbeten. Kaken var litt gummiaktig- det var også ganaschen som den var dekket av. Jeg fikk et glass med en rød dessertvin fra Valpolicella- Recioto della Valpolicella Tesauro. DEt var himmelsk.

Kvelden ble avsluttet med kaffe og selv om det var litt å trekke for maten, var det et veldig hyggelig gjensyn med Hos Thea. Selv om det er trangt mellom bordene klarte vi å være bare oss og ha samtaler ingen andre kunne høre. Et ekstra pluss til kelnerne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s