Argentinske villreker med ananassalsa

Jeg har tidligere skrevet om argentiske villreker-her. Denne gangen har jeg kombinert rekene med en ananassalsa og en ananasvinaigrette. Mengdene som er benyttet her er beregnet som en forrett for 2, men både salsaen og spesielt vinaigretten rekker til 4 personer. Både salsaen, vinaigretten og rekeoljen kan lages i god tid på forhånd. Jeg serverte salsaen romtemperert, men vi var enige om at den med fordel kunne vært litt varm. Fantastisk god kombinasjon- ananas og reker!

6 villreker

Salsa:

200 gr ananas i små firkanter

1/4 rød hakket chili (frø og det hvite fjernet)

1/4 grønn hakket chili (frø og det hvite fjernet)

Toppen av en brokkolini delt opp fint (du kan også ta en liten brokkolibukett og snitte fint)

1 ss hvitvinseddik

en klype sukker

salt+pepper

Vinaigrette:

3-4 ss olje

rekeskall

ca 75 gr ananas i brove biter

1/4 grønn chili (frø og det hvite fjernet)

1/2 ss hvitvinseddik

1/2 ss sukker

1 ss av rekeoljen

 

Villrekene ble tint i kjøleskapet over natt. Under forberedelsene ble de lagt i en skål med is/snø.

20180318_165930

Til salsaen smeltet jeg 1/2 ss smør i en liten panne. Tilsatte så 1/2 ss rapsolje. Deretter stekte jeg ananasbitene, chilien og brokkolinien til ananasen hadde fått fin farge (karamellisert).  Deretter ble hvitvinseddik og sukker rørt inn. Tilsatte litt salt og pepper. Her må du smake til om salsaen trenger mer syre og/eller sukker. Det er avhengig av anansen hvor søt den er. Satte salsaen tilside.

Rekene ble skrelt og lagt i en bolle med et dryss av salt og pepper, fremdeles kaldt. Rekeskallet ble kokt litt i olje. Hvor mye olje du skal ha i denne prosessen er avhengig av hvor mye skall du har og hvor vid gryte du bruker. Skallet inklusiv hodene skal ikke svømme i olje, du må bare prøve deg frem. Når du ser at oljen har fått en fin rødbrun farge, siler du den gjennom en tesil eller et klede.

For vinaigretten ble ananasen og chilien kjørt med en stavmikser til en jevn blanding (den blir tynn) som deretter ble silt gjennom en melsikt. Hvitvinseddik, sukker og 1 ss av rekeoljen ble tilsatt. Pisket så alt blandet seg til en fin emulsjon. Smakte til med salt og pepper.20180318_203911

For moroskyld friterte jeg to av rekehodene. Jeg fjernet den taggete raden som går fra øynene og bakover, tok bort øynene og området rundt. Soyaolje ble varmet opp til det sprutet rundt en brødbit og rekehodene ble fritert i ca 3 minutter,

20180318_203938

Rett før servering ble resten av rekeoljen varmet i en panne og rekene (tarmen var fjernet og kroppen nesten delt i to) ble stekt ved høy varme i 45 sekunder på hver side.

20180318_182804

Servering:

Legg en stripe med ananassalsa på tallerkenen, plasser rekene over og det friterte rekehode på siden. Vinaigretten serveres i en liten mugge og helles på ved bordet.

20180318_204020

Retten er veldig god uten rekehodet også- noen mener sågar den var bedre….

 

Velbekomme

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s