Saltbakte poteter med urtemajones

Nå som det kommer nye poteter, først fra Middelhavsregionen, er dette en super kombinasjon. Middelhavspotetene smakker ikke mye i seg selv og da er det fint å tilsette litt smak i form av salt og en hjemmelaget majones. Potetene kokes såvidt møre i vann som er tilsatt ca 1 dl grovt salt pr liter vann. Når potetene er møre helles vannet av og gryta med potetene settes tilbake på plata slik at de får tørke godt. De vil da få et utseende som om de er kokt i sjøvann. De er like gode varme som kalde, bare pass på at de holdes tørre.

Urtemajonesen lages slik:

1 egg

1 ts grov sennep

1 ts hvitvinseddik

et lite dryss salt

saften av en halv sitron (liten, er den stor så ta en kvart båt)

4-5 ss hakkede urter etter smak

3.5 dl rapsolje (eller annen smakløs olje)

Alt has i et høyt beger (som ofte følger med når man kjøper en stavmikser). Stavmikseren plasseres nederst i begeret, strømmen settes på og etterhvert føres mikseren oppover slik at alt emulgeres. Det tar bare 1-2 minutter.

Kombinasjonen av salte poteter og denne urteblandingen er fantastisk.  Har du ikke stavmikser kan du jukse ved å klemme ut en pose majones (ikke lettmajones for den har en annen smak), tilsette sennep, urter og  sitronsaft, røre sammen og smake til med salt og pepper.

20170625_100151

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s