Kald tomatsuppe

Skal du lage buffét påom sommeren er det fint å inkludere en kald suppe. Mange supper er like gode kalde som varme, så også tomatsuppe. Fordelen med kalde supper er at de kan gjøres ferdig på forhånd, gjerne et par dager før servering. Mengden som er brukt her rekker til 12 porsjoner på en buffét, til en mindre meny rekker den som forrett til 6-8 personer, som hovedrett 2-3 personer.

1 glass tomatsaus

1 boks hermetiske cherry tomater

1/2 løk

2 hvitløksfedd

1 ss sukker

et lite dryss tørkede chiliflak

2 ss kylling- eller grønnsaksfond

olje til steking

20170621_213959

Skjær løken i tynne skiver, bruk mandolin om du har. Del hvitløken i mindre biter, jeg fjerner alltid det midterste av hvitløken for det er litt bittert. Løk og hvitløk surres i olje i en gryte til de er myke- de skal ikke bli brune. Tilsett tomatsausen, tomatene, sukkeret, fond og vann og også et dryss med tørkede chiliflak. Hvor mye chili du vil ha er en smakssak. Alt får putre i gryta uten lokk i ca 30 min. Smak til med salt og pepper. Når suppa er litt avkjølt kjøres den i en foodprosessor eller med en stavmikser, til den er fin glattog jevn. Det gjør ingenting om du ser noen få tomatsteiner, men det er en fordel at tomatskinnet er oppløst. Suppa ble servert romtemperert fordelt i glass (engangsglass denne gangen). Helte litt god olivenolje på toppen og pyntet med basilikumblader.

20170622_121809

Ikke server suppa kjøleskapskald- da mister den mye av smaken. Denne suppa smaker deilige sydlanske tomater med et ørlite sting av chili- velbekomme.

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s