Salma marinert med rabarbrasaus

Tynne skiver av salmalaks med soyasaus og lime og lignende er veldig godt og veldig lettvint å ha på en buffét. Av og til er det ok å variere denne retten. Denne gangen laget jeg en saus basert på rabarbra og det funket veldig bra. Jeg tok utgangspunkt i et hjemmelaget rabarbrasyltetøy jeg hadde kjøpt på Hå gamle prestegård tidligere i vår, men det er veldig lett å koke biter av renset rabarbra med litt sukker til det er som en tjukk graut. Dette kan fryses i porsjoner og tas opp når det passer og brukes enten til en salt rett eller noe søtt.

! stor pakke med Salma

Saus/dressing/marinade:

4-5 drøye ss rabarbrasyltetøy eller sammenkoking

0.5 dl rødvinseddik

bittelitt tørkede chiliflak

1 stjerneanis

1 cm ingefær

1 hvitløksfedd

3 ss soyasaus

2 ss sukker

litt salt

***

ca 2 cm fersk ingefær

2 lime

1/2 rødløk

0.5 dl rapsolje

 

Rabarbrasyltetøyet has i en gryte sammen med rødvinseddik, chili, ingefær i skiver, stjerneanis, hvitløk i skiver, soya, sukker og salt. Alt kokes ved svak varme i ca 15 minutter og avkjøles. Blir ganske seigt. Fjern ingefærskivene, hvitløken og stjerneanisen.

Ingefær og rødløk hakkes fint. Tilsettes til den avkjølte rabarbrasausen sammen med saften av lime. Pisk inn oljen og smak til med salt og pepper.

Salmalaksen skjæres i tynne skiver, ca 3 mm tykke. Fordeles på et fat. Marinaden helles/strykes over. Bør ligge minst 20 minutter i romtemperatur før servering.

20170622_104744

Denne sausen er fabelaktig god. Den holder seg i mange dager i en tett boks i kjøleskapet og kan dermed lages i god tid i forveien.

 

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s