Deilig og klissete snadder for to!

En lørdag ettermiddag fant vi ut at vi hadde lyst på sjømat. Det nærmet seg stengetid, og vi kastet oss inn i bilen og kjørte til nærmeste butikk med manuell fisk- og sjømat disk. Til tross for at vi var optimister, hadde vi nok en følelse av å være for sent ute. Det stemte- det var ganske så utsolgt med henblikk på sjømat. Vi endte opp med en pakke kokte små krabbeklør (tipper at de hadde vært frosne også). Utfordringen ble å finne en måte og servere dem på som kunne piffe opp måltidet.

Inspirert av noen oppskrifter på godt.no og også romantiske minner fra en av våre favoritt restauranter i Barcelona- Can Majó, kom vi frem til at en litt hot tomat/chilisaus ville gjøre susen. Her er det umulig å komme med en eksakt oppskrift. Utgangspunktet var ca 2 dl ketchup. Først stekte jeg 2 finhakkede sjalottløk, 2-3 finhakkede hvitløksfedd, litt revet ingefær og en rød finhakket chili til løken var myk. Hvitløk blir fort brent så det er om å gjøre og holde varmen nede. Deretter tilsatte jeg ketchupen, litt vann, et par ss soya og litt mer søt chilisaus. Tilsatte også 1 ss hvitvinseddik (eller annen eddik) og et dryss med brunt sukker. Jeg bruker nesten alltid litt sukker når jeg lager mat med tomat i en eller annen form. Sausen kokte i ca 20 min, er den litt tynn kan den kokes lenger. Smak på sausen om du synes den har nok smak og sødme, den skal ikke være for sur.

20170506195930_IMG_0398_1

Krabbeklørne ble knust og tilsatt den varme sausen og fikk kose seg litt der til de var varme og hadde trukket til seg smakene fra sausen.

20170506201028_IMG_0399_1

Drysset litt vårløk over ved servering- bladpersille passer også veldig bra. Godt brød til å få opp sausen med er et must.

Dette er et måltid for to som kjenner hverandre godt for det blir mye gris og klissete fingre. Skyllebolle og mange servietter er nødvendig- sausen smaker fantastisk og alt klisset er verdt det. Velbekomme…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s