Svinekjøttdeig med asiatiske smaker

Denne retten serverte jeg en vanlig tirsdag til venner og den ble godt mottatt. Flere hadde aldri benyttet seg av svinekjøttdeig, men det er ikke vanskelig å få tak i. Det er relativt rimelig og det er lyst kjøtt. Svin passer veldig godt sammen med asiatiske krydder og tåler litt sting av chili.

Dette brukte jeg til 8 personer:

1.2 kilo svinekjøttdeig (4 pakker a 400 gram)

5 finhakkede sjalottløk, bruk fler hvis løkene er

2 kinaesiske hvitløk, finhakkede

2 røde chili, finhakkede uten frø

2-3 teskjeer chilipulver

litt grov pepper

Kjøttet ble stekt i litt olje i en varm panne i flere omganger. Jeg brukte en kjøttdeighakker for å finfordele kjøttdeigen under steking. Da alt var stekt samlet jeg kjøttdeigen i panna og tilsatte løken, hvitløken, chilien og chilipulveret. Stekte alt ved middels varme i ca 5 minutter. Rørte av og til. Tilsatte litt grov pepper- smak deg frem.

Laget en saus ved å blande sammen 6 spiseskjeer fiskesaus, 3 spiseskjeer østerssaus, 4 spiseskjeer brunt sukker og saften fra 2 lime (er limene veldig tørre må du bruke flere). Dette ble rørt inn i sausen sammen med litt finhakket koriander. Hvis du syntes at det hele virker litt tørt, kan du tilsette litt vann, røre om og koke opp.

Som tilbehør kuttet jeg opp 1 agurk i tynne strimler, 2 vårløk i strimler og 2 skrelte gulerøtter i tynne strimler. Ved servering la jeg 2 hjertesalatblader på hver tallerken. Oppå der hadde jeg et par skjeer kokt jasminris- risen var tilsatt 2-3 spiseskjeer mirin -en japansk alkoholfri risvin som kan kjøpes i vanlige supermarkeder og som er litt søt. Oppå der igjen litt kjøttblanding toppet med strimler av råe grønnsaksstrimler og usaltede peanøtter. Veldig, veldig godt. Vi drakk øl til dette.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s