Sjokoladekrem med chili

Denne desserten kan du lage i god tid og fordele i kopper/skåler, husk bare på at du dekker kremen med plastfilm så du ikke får snerk. Filmen skal ligger på kremen, ikke bare over koppen. Kombinasjonen av mørk sjokolade og chili er utrolig godt og gir kremen en «voksen» smak. Desserten er nokså mektig så det anbefales å bruke små kopper eller skåler. Jo bedre mørk sjokolade du bruker jo bedre blir smaken. Jeg laget en hverdagsvariant med Freia 70 % kokesjokolade og det gikk veldig greit det også. Et annet tips er å tilsette litt flaksalt. Oppskriften er inspirert av nigella.com

Dette brukte jeg til 6 personer:

3,8 ml H-melk

1,9 ml kremfløte

90 gram sukker

1-2 spiseskjeer maismel

50 gram kakaopulver

1/2-1 liten teskje chilipulver

3 eggeplommer (4 hvis eggene er små)

1-2 teskjeer vaniljeekstrakt

100 gram mørk sjokolade, finhakket

2 spiseskjeer nykokt vann

Slik gjorde jeg:

Melk og fløte ble varmet opp i en gryte. I en annen gryte tilsatte jeg sukker, chili og maismel og siktet inn kakaoen. Tilsatte det varme vannet og pisket alt til en paste. Jeg syntes det ble litt tørt så jeg tilsatte bittelitt mer vann slik at det ble lettere å jobbe med massen. Pisket inn eggeplommene og deretter den varme melkeblandingen. Tilslutt tilsatte jeg vaniljekstraktet. Har du ikke flytende vanilje kan du bruke vaniljesukker (lurt å sikte det inn med kakaoen da). Varmet blandingen på svak varme og pisket hele tiden til blandingen tyknet. Den skal være flytende, men bli litt tykkere.

Tok gryta bort fra varmen og rørte inn den finhakkede sjokoladen. Fordelte kremen i små kopper (mokkakopper). Koppene ble stilt kaldt til kremen hadde satt seg og det er her du må dekke til med plastfilm.

Kremen ble servert romtemperet med et minidryss av chilipulver og litt sitronmelisse som pynt. Utrolig godt selv for oss som ikke er søtmomser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s