Kantareller og ovnsstekte tomater servert med hummus

Hummus passer til det meste- som dip, på tapas/buffet bordet, som tilbehør til stekt kjøtt (spesielt lyst kjøtt) og fisk, eller som her som en forrett kombinert med stekte kantareller og ovnsbakte tomater, inspirert av aichasmat.no. Jeg liker best hummusen når den er laget av en kombinasjon av kikerter og avokado. Hvis du vil kan du tilsette ferske urter som koriander eller storbladet persille.

Forrett til 8 personer:

Hummus:

1 boks hermetiske kikerter

1 avokado (den må ikke være for hard, da smaker den gress og er litt treete)

2 spiseskjeer creme fraich eller rømme

2 spiseskjeer tahini

2 hvitløksfedd

1 teskje malt spisskummin

saften av 1 lime

litt salt

ekstra virgin olivenolje til servering

Ovnsbakte tomater:

1 beger sherrytomater på grein

3 hvitløksbåter

noen kvister fersk oregano eller timian

litt flaksalt

olje

Kantareller:

Sopp tilsvarende ca 200 gram fersk (du kan bruke annen sopp enn kantareller)

1 løk

en liten pakke ferdig vasket spinat

salt og grov pepper

Slik gjorde jeg:

Det som tar lengst tid er å lage tomatene. Legg tomatene sammen med hvitløksskiver og noen kvaster med oregano eller annen urt i en ildfast form. Dryss over litt flaksalt og olje og bak dem i ovnen ved 150 grader i ca 1 time.

Tomatene skal bli skrukkete. Ta ut formen og la tomatene kjøles ned til romtemperatur. Dette kan gjøres lenge før du trenger dem. La dem bare stå på benken.

Hummusen lages ved å blende avrente kikerter (ta vare på vannet i boksen i tilfelle du vil tynne hummusen litt), avokadobiter, creme fraich, tahini, spisskummin, hvitløksbåter i biter og limesaft til du har en jevn og glatt røre. Smak til med salt og evt juster konsistensen med litt kikkertvann. Hvis du vil ha den helt silkeglatt kan du gni den med baksiden av en skje gjennom en melsikt.

Rett før servering ble soppen og finhakket løk stekt i en blanding av smør og olje. Spinaten ble tilsatt og alt stekte videre til spinaten akkurat falt sammen.

Ved servering ble en god klatt med hummus fordelt utover en tallerken med baksiden av en skje. Soppblandingen ble lagt på midten med litt av de ovnsbakte tomatene over. Tilslutt ble en god ekstra jomfruolje ringlet over. Serverte med litt surdeigsbrød. Dryss gjerne over litt grov pepper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s