Kremet pasta med svinekjøttdeig, erter og parmesan.

Svinekjøttdeig har en mild smak som lett lar seg kombinere med andre smaker. Den funker veldig fint sammen med bacon eller sånn som her, sammen med spekeskinke. En god urt sammen med svin er salvie- jeg har en plante i balkongkassen som er grønn hele året så jeg har brukt noen blader av den. Oppskriften er inspirert av oppskriftskroken.no.

Oppskriften er beregnet til 4 personer, men vi er to og det var ikke mye igjen etter oss…

Dette brukte jeg:

400 gram svinekjøttdeig

ca 100 gram parmaskinke skåret i små terninger (du kan evt bruke bacon)

3 hvitløksbåter, finhakket

ca 200 gram frosne grønne erter

3 dl matfløte

revet parmesan etter hjertet

noen blader frisk salvie, finhakket

ca 250 gram pasta etter ønske, jeg brukte flate spagetti

Slik gjorde jeg:

Pastaen ble kokt etter anvisning på pakken. Jeg bruker ofte fullkornspasta til hverdags og skeier ut med vanlig pasta når det passer. Husk at du alltid tar vare på litt av pastavannet- det er supert å bruke til sausen hvis den blir for tørr.

Kjøttdeigen ble brunet i litt olje på en ganske varm panne. Jeg bruker en kjøttdeighakker til å dele opp deigen mens den steker- det er et utrolig redskap som ikke koster mye og som gjør en fabelaktig jobb. Hvis du ikke har så stor panne kan det være lurt å steke i to omganger. Skinkebitene ble tilsatt og fikk steke med et par minutter.

Hadde så i finhakket hvitløk, salvie, erter og matfløte og lot alt koke noen minutter. Rørte inn par øser pastavann, sausen må være ganske flytende fordi den kokte pastaen jo skal vendes inn. Etter at alt var blandet godt, ble finrevet parmesan tilsvarende ca 4-5 spiseskjeer rørt inn.

Er du glad i parmesan kan du jo rive over litt mer når du serverer- jeg syntes aldri det blir nok..

Jeg lager mest pastasauser basert på tomat og ble derfor veldig overrasket over hvor utrolig godt dette smakte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s