Fisk innpakket i spekeskinke med brokkoli og appelsinpoteter

Til denne enkle retten har jeg brukt brosmefilèt og parmaskinke. Du kan selvsagt bruke annen hvit fisk også, den bør være litt fast i kjøttet. Du kan også velge en annen spekeskinke, den må ikke være for salt og mager. Den kan gjerne være litt marmorert ettersom fettet vil smelte litt og sette god smak på fisken.

Oppskriften passer til 2-3 personer.

6-8 mellomstore poteter med tynt skall ble kokt på vanlig måte til de var myke. Ikke kok dem for mye slik at de går i stykker. Tilsatte små buketter av 1 brokkoli de siste 2-3 minuttene. Helte av vannet og lot gryta stå med grønnsakene oppi på plata til all væsken var fordampet.

Delte potetene i to på langs og plasserte dem i en romslig ovnsfast form med brokkolien innimellom. Finrev skallet fra 1 appelsin over og ringlet også olivenolje over. Drysset flaksalt og grov pepper på grønnsakene.

Saltet og pepret fiskefileten (jeg brukte en ryggfilet av brosme- ca 700 gram) og skar den i porsjonsstykker som ble pakket inn i spekeskinke. Det trenger ikke se pent ut, men skinka bør gå rundt. Fordelte fiskestykkene oppå grønnsakene med skjøten ned. Ringlet saften av en halv appelsin og litt tørket estragon over det hele. Bruk gjerne finhakkede ferske estragonblader hvis du har det. Bakte formen ved 200 grader C i ca 25 minutter, litt avhengig av fiskesorten og størrelsen på stykkene.

Plasserte noen skiver appelsin i formen ved servering- det pynter opp og gir litt ekstra smak hvis du klemmer dem over fisken når du spiser.

Det smakte nydelig .. en rask og lettvint rett med alt i en form.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s