Andebryst curry

Ingen Instavennlig rett, ser litt grå og kjedelig ut. Men smaken- den er fantastisk. Dette er en ny måte å tilberede andebryst på for meg, vanligvis steker jeg dem. And passer godt sammen med asiatiske smaker og denne curryen smaker like godt dagen etterpå.

Til 2 personer brukte jeg:

til curryen:

2 andebryst, renset for sener

3 spiseskjeer av ferdigkjøpt grønn currypaste

1/2 spiseskje brunt sukker

2 dl kokosmelk

1 spiseskje fiskesaus

saften og revet skall av 1 lime

til servering:

100 gram grønne bønner, feks aspargesbønner

1 neve bønneskudd

1 neve finhakket koriander

1/2 renset rød chili i skiver (eller mer)

Slik gjorde jeg:

En tørr panne ble varmet opp til lav varme. Andebrystene ble lagt på med skinnsiden ned. Skinnsiden skal sakte bli brun samtidig som endel av fettet skal smelte- dette tar ca 20 minutter hvis du ikke har så høy varme. Etterpå ble brystene snudd og stekt på kjøttsiden i ca 1 minutt. La dem over på en tallerk til senere.

Det meste av fettet fra panna ble fjernet (ta vare på det- det er supergodt å steke poteter i). Stekte curryen og sukkeret i panna til det begynte å lukte godt. Tilsatte da kokosmelken og litt vann (ca halve mengden av kokosmengden). Tilsatte fiskesausen og det revne limeskallet sammen med limejuicen. Overførte alt til en gryte fordi jeg ikke har lokk til stekepannen min. Kokte opp og lot det småkoke et par minutter før andebrystskiver ble tilsatt.

Satte lokk på gryta og lot curryen småkoke i drøyt en time. Tilsatte da bønnene og kokte videre i ca 10 minutter- bønnene skal fremdeles være litt sprø. Rett før servering ble bønnespirene tilsatt og kokte med i 1 minutt.

Tilsatte chili og koriander og serverte med kokt Jasminris. Det smakte utrolig godt, utrolig godt og andekjøttet var veldig mørt og saftig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s