Kyllinglår med ris, squash, sopp og parmesan -alt i en gryte

Dette er en veldig smaksrik og lettvint middags- eller lunsjrett. Alt i en form eller gryte som gjøres ferdig i ovnen. Du trenger ikke steke noe på forhånd. Du kan bruke sopp du har plukket selv eller kjøpe dyrket sopp i butikken. Jeg plukker endel sopp selv og har porsjonspakker i fryseren, jeg har brukt en av dem her. Hvis du kjøper fersk sopp så er ca 100 gram rikelig for 2 personer. Jeg har brukt jasminris her for det var det jeg hadde for hånd, men det beste er hvis du bruker basmatiris for den kleber ikke.

Dette brukte jeg til 2 personer:

2 kyllinglår (over og underdel)

Sopp (se kommentar over)

50 gram tørr ris

1 medium rødløk i tynne båter

2.5 dl kylling/hønsekraft (evt fra buljongterning)

Squash i grove biter, ca 1/2 stor grønn eller 2-3 små

6-8 hvitløksbåter, skrelt og delt i 2 på langs

ca 50 gram smør

revet parmesan, mengde etter hjerte

Noen blader fersk salvie (kan sløyfes men gir en veldig god smak)

Slik gjorde jeg:

Risen ble skylt i vann og fikk renne godt av seg i en melsikt.

Løk, hvitløk, sopp (del i biter hvis den er fersk) og salvieblader ble fordelt i bunnen av en ovnfast form. Risen ble drysset over. Kyllinglårene ble delt i to og lagt oppå dette igjen med skinnsiden opp. Squashbitene ble lagt innimellom. Dryppet over litt olivenolje og drysset over salt og pepper. Kraften/buljongen ble kokt opp og helt forsiktig i formen.

Formen sto ved 190 grader C varmluft i ca 30 minutter. Tok ut formen og fordelte smørklatter over kyllingbitene og drysset rikelig med revet parmesan over det hele. Stekte videre i 20 minutter. Hvis du stikker i kyllingen med en skarp kniv eller lignende skal saften være klar og ikke rosa, er den rosa må du steke litt videre.

Det luktet himmelsk på kjøkken og det smakte himmelsk også- utrolig lettvint!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s