Hvitvinsdampet smørtunge med urter og grønnsaker

Her en dag kom jeg over sjøtungefileter i fiskedisken på COOP MEGA. De var ikke så store så de egnet seg ikke så godt til steking. Sammenrullet og dampet i ovnen, ja det ble perfekt. Fisken ble fast i kjøttet og det ble et herremåltid på en vanlig hverdag. Det er litt vanskelig og gi en eksakt oppskrift, likevel, dette var det jeg gjorde:

2 gulrøtter ble skrelt og skåret i staver, 1 renset løk ble finhakket, 1 rød paprika ble renset og også skåret i staver. Alt ble fordelt i en ildfast form eller litt vid gryte. En halv pakke frosne erter (de små pakkene) ble tint og tilsatt til grønnsakene.

Litt koriander og gressløk (bruk de urtene du vil) ble finhakket og blandet. Fiskefiletene ble rullet sammen og vendt i urteblandingen. Rullene ble plassert oppå grønnsakene. Krydret godt med salt og grov pepper. Tilsatte 1 dl hvitvin og saften av 1/2 sitron.

Formen ble dekket med lokk eller aluminiumsfolie hvis formen din ikke har lokk. Fisken og grønnsakene ble bakt ved 190 grader C i ca 20 minutter. Fisken og grønnsakene ble servert med en mos av poteter og knutekål.

Dette likte vi utrolig godt og vi kommer til å jakte på sjøtungefileter i fremtiden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s