Erte-pannacotta med krabbe og eple

Pannacotta av erter- ingen dessert men en veldig god forrett. Glatt og fin i teksturen, søt og også frisk i smaken. Sødme både fra ertene og fra krabbekjøttet, friskhet fra sitron, lime og grønt eple. Oppskriften er inspirert av en rett fra The Corner House Restaurants i England.

Dette brukte jeg (4 personer):

Pannacottaen:

1 dl vann

0.5 dl kyllingkraft

170 gram frosne små erter (selskapserter), tinte

75 gram smør

1/4 dl kremfløte

1/2 spiseskje sukker

1/2 teskje salt

1 ark gelatin, bløtgjort i litt vann

saften fra 1/4 sitron (litt mer hvir sitronen er tørr)

Brun krabbemajones:

Det brune kjøttet fra en fyllt krabbe

ca 1 dl majones, enten kjøpt eller hjemmelaget

1/2 spiseskje Worcestershire sauce

Noen dråper Tabasco

Det hvite krabbekjøttet:

Kjøtt fra 1 fyllt krabbe

1/2 rød chili, finhakket uten frø

gressløk etter smak, finhakket

revet skall og saft fra 1 lime

1 liten sjalottløk, finhakket

Salt og pepper

1 grønt syrlig eple, skrelt

Alle ingrediensene til pannacottaen, minus gelatinen, ble kokt opp i en gryte og fikk småkoke i 5 minutter. Klemte vannet ut av gelatinen og tilsatte den til erteblandingen. Rørte godt slik at gelatinen løste seg opp. Smakte væsken til med salt og pepper. Silte den gjennom en melsikt og fordelte væsken i porsjonsskåler (du kan også bruke glass) som ble satt kaldt noen timer. Lar du de stå over natt er det lurt å dekke til skålene/glassene med plast ellers vil det lett danne seg snerk på toppen.

Til den brune majonesen ble krabbekjøttet rørt inn i majonesen. Worcestershire saus og noen dråper tabasco (litt avhengig av hvor sterkt du vil ha majonesen) ble rørt inn og majonesen ble satt kaldt i minst 1 time for at smakene skal få sette seg.

Blandet det hvite krabbekjøttet med chili, sjalottløk, gressløk, limeskall og limesaft. For å binde det hele sammen tilsatte jeg en spiseskje av den brume majonesen.

Ved servering ble en klatt med brun majones lagt midt oppå pannacottaen og en spiseskje av det hvite krabbekjøttet oppå der igjen. Noen staver av det grønne eple ble lagt på toppen av krabbekjøttet og små terningen av eplet ble spredd rundt på pannacottaen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s