Ananassorbet med lime og rosa pepperkorn

Rosèpepper kommer fra rosèpeppertreet, et tre som er i cashew familien. Mange arter i denne familien er allergener, også rosèpepperen så vær forsiktig med å bruke den hvis det er noen som har nøtteallergi, feks allergi mot pistasj eller cashew nøtter. De rosa pepperkornene har en litt blomsteraktig smak, jeg syntes også de smaker litt syrlig.

Dette er en ganske stor porsjon, nesten litt i største laget for min ismaskin så du kan med fordel halvere den.

Dette brukte jeg:

Sirup:

1 stor spiseskje pepperkorn

200 gram sukker

1 dl vann

revet skall og saft av en lime (er limene dine tørre så bruk saften fra 2)

I tillegg:

1 moden ananas

2 dl ren ananasjuice fra kartong

Slik gjorde jeg:

For å lage sirupen knuste jeg pepperkornene i en morter (du kan også bruke en kjevle ved å legge kornene mellom to lag matpapir). Kokte opp de knuste kornene sammen med sukker og vann til sukkeret var oppløst, ca 2 minutter. Satte gryten tilside og rørte inn limesaften og det revne skallet. Avkjølte blandingen til minst romtemperatur.

Ananasen ble skrelt og delt i 4. Rotstokken ble fjernet fra alle de fire delene. Anansen ble videredelt i grove stykker som sammen med ananasjuicen ble kjørt i en blender til en glatt masse. Pepperkornblandingen ble silt og væsken ble tilsatt ananasblandingen og alt ble blandet godt. Pepperblandingen ble tatt vare på.

Alt ble helt i en ismaskin som kjørte i ca 45 minutter til konsistenesen lignet en myk sorbet. Helte massen over i en form som ble dekket til og fikk stå i fryseren i minst 6 timer. Hvis du ikke har ismaskin kan du helle massen i en form og sette i fryseren. Det er viktig da at du rører med jevne mellomrom slik at det ikke danner seg iskrystaller i sorbeten.

Sorbeten stod i romtemperatur i ca 20 minutter før servering slik at den ble litt mykere. Pepperkornene ble spredd over isen ved servering- en frisk og deilig dessert- velbekomme..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s