Stekte kyllinglår med fennikel, squash og sitron

Sitron eller appelsin om du vil ha det litt søtere, er en flott kombinasjon med fennikel som har litt lakrissmak. Sitron er også en klassiker sammen med kylling og i denne retten får du begge deler. Squash har også sneket seg inn- det er en favoritt her i huset. Retten er lettlaget i og med at alt stekes i ovnen samtidig. Server med kokt ris, bulgur, kokte poteter eller brød feks.

Dette brukte jeg:

8 små kyllinglår

2 middels store fennikler

1/2 squash

4 hvitløksbåter

1 sitron

2 spiseskjeer olivenolje

2 spiseskjeer tørr hvitvin

ca 1 teskje flaksalt

grov pepper

Slik gjorde jeg:

Stilkene på fenniklene ble fjernet, det samme med stilken. Delte hver fennikkel i 4 og skar skiver på tvers (da blir trevlene kortest). Ta med blader hvis det finnes, finhakk dem. Squashen ble delt i to og hver del ble skåret i tynne halvmåner.

Alt ble blndet i en stor bolle sammen med kyllinglårene. Tilsatte revet skall fra sitronen sammen med sitronsaften, oljen og hvinen. Drysset over saltet og pepperen og alt ble blandet godt før det ble helt over i en liten langpanne. Pass på å få med all væsken.

Formen stekte midt i ovnen ved 220 grader C i ca 35 minutter- det er litt avhengig av hvor store stykker med kylling man har.

Formen ble tatt ut av ovnen og dekket med aluminiumsfolie og fikk hvile på benken i 10 minutter.

Smaken er utrolig frisk, kyllingen mør og grønnsakene veldig saftige. Har du tigjengelig litt urter er det ingenting i veien for å tilsette det før formen går inn i ovnen. Salvie for eksempel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s