Soyamarinert torsk med eple og agurk

Dette er en superenkel forrett hvor mye kan gjøres på forhånd. Du kan gjerne bruke annen fisk enn torsk- hvit fisk er nok det beste. Bruker du fisk som er fastere i kjøttet enn torsk tilpasser du bare steketiden.

Slik gjorde jeg:

Et stykke torskefilet uten skinn pr person ble puttet i en plastpose av passende størrelse. Litt soyasaus ble helt over og fordelt slik at fisken var dekket på utsiden. Den trenger ikke svømme i væske, den skal bare dekkes. Fisken ble marinert i 20-30 minutter i romtemperatur.

I mellomtiden skar jeg en halv agurk og et eple uten skrott (2-3 personer) i små terninger og blandet i en bolle. En liten neve sesamfrø som var ristet i en tørr varm panne, ble tilsatt sammen med litt olivenolje, en klype salt og sitronsaft etter smak. Er du glad i koriander, passer det godt med litt korianderblader i denne blandingen- Plasser blandingen sammen med litt salat på midten av en tallerken.

Ved servering ble fisken tørket litt med kjøkkenpapir før den ble stekt i olje- 2-3 minutter på hver side. Fisken hvilte noen få minutter på benken før den ble lagt på eple-agurkblandingen og servert med et dryss av grov pepper.

Server gjerne med en skive brød og litt aioli.

Enkel og frisk forrett

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s