Sitronmarinert torsk med blomkålpurè, stekte asparges og parmesan

I denne oppskriften har jeg brukt filet fra ryggen (loin) på torsken, denne delen holder seg best når den bakes i ovnen. Du kan gjerne bruke ryggfileten fra andre hvite fisker også, feks lange og brosme. Disse er litt fastere i kjøttet enn torsk så de må stå litt lenger inne i ovnen enn torsk. Hvis du skal servere retten uten at du har forrett eller dessert, må du øke prosjonen.

Dette brukte jeg (4 personer):

4 torskerygg stykker

olje

salt og pepper

2-3 spiseskjeer frisk timian

revet skall fra 1 sitron

Slik gjorde jeg:

Fiskestykkene ble tørket med litt husholdningspapir og lagt i en bolle. Drysset over litt salt og grov pepper og tilsatte timian og sitronskallet. Helte over litt olivenolje og blandet godt med hendene slik at fiskestykkene ble dekket. Marinerte i ca 45 minutter.

Fiskestykkene ble plassert i en ovnsfast form sammen med marinaden og bakt i ovnen ved 205 grader C i 10-15 minutter, avhengig av størrelsen.

Mens fisken var i ovnen laget jeg blomkålpurè av et kokt blomkål og noen biter sellerirot med en stavmikser. Rørte inn en klatt med smør og smakte til med salt og pepper.

Fjernet de nederste 2 cm av aspargesene og stekte dem i en blanding av smør og olje i varm panne- de skal bare såvidt få farge.

Ved servering la jeg lagvis purè, fisk, asparges og parmesan. Et ekstra dryss med grov pepper. Marinaden fra ovnsformen ble brukt som saus. Nydelige friske smaker!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s