Kylling i kokosmelk med ingefær og ananas

Slike gryter er ikke alltid instavennlige- det gjelder også denne gryten- den ble litt grå og kjedelig. Smaken derimot er frisk, varm og rund. Gryten kan lages på forhånd, bare pass på at du ikke overkoker kyllingbitene, de kan lett bli litt tørre. Oppskriften er inspirert av TV2.

Dette brukte jeg (4 personer):

4 kyllingfileter i spisevennlige biter

1 finhakket gul løk

2 finhakkede hvitløksbåter

1 eple i terninger (fjern skrotten)

1/2 ananas uten skall og midtstamme, i biter

1 rød paprika uten frø og hinner, i biter

2 spiseskjeer revet fersk ingefær

1 stor finhakket rød chili uten frø og hinner

2 teskjeer karri

1 teskje røkt paprika

ca 4 dl kokosmelk

2 spiseskjeer søt chilisaus

limesaft etter smak

3 finsnittede vårløk

Slik gjorde jeg:

Hvitløk, ingefær og chili ble stekt i litt olje på middels varme under røring – et par minutter. Løken ble så tilsatt og fikk steke med et par minutter før kyllingen ble tilsatt. Rørte godt og stekte et par minutter.

Tilsatte karri, røkt paprika, paprikabiter og eplebiter og blandet det hele godt. Kokosmelken ble tilsatt litt etter litt sammen med chilisausen- pass på at det ikke blir for tynt- det safter seg etterhvert som kyllingen koker. Rørte godt og kokte forsiktig under lokk i ca 10-12 minutter, litt avhengig av hvor store kyllingbitene er.

Smakte til med limesaft, salt og pepper. Bruk nok limesaft til å få en frisk smak på sausen. Tilsatte ananasbiter og vårløk rett før servering. Hakket koriander er også godt- det glemte jeg. Server med godt brød, ris, bulgur eller hva du liker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s