Tagliata med lam

Tagliata er en italiensk biffsalat som serveres som hovedrett (secondo). Den lages vanligvis med oksekjøtt. Her har jeg laget den med ytrefilet av lam og det er vel så godt, iallefall for oss som er lammefans.

Som hovedrett til 4 personer brukte jeg ca 800 gram ytrefilet av lam som var renset for sener. Filetene ble gnidd inn med olivenolje som var tilsatt litt balsamicoeddik og deretter ble de krydret med grovt salt og grov pepper. Filetene ble brunet i en ganske varm panne, 2-3 minutter på hver side avhengig av tykkelsen. De skal være tilnærmet rå inni. Filetene fikk hvile i minst 5 minutter før de ble skåret opp i skiver på ca 5 mm. Det gjør ingenting om kjøttet ikke er varmt, det kan godt være lunkent- ja, det er også kjempegodt kaldt- dog ikke kjøleskapskaldt-da blir mye av smaken borte.

Ved servering ble kjøttskivene fordelt på tallerken sammen med masse parmesan reggiano, halve sherrytomater og ruccola. Litt god extra virgin olivenolje ble ringlet over sammen med noen dråper sitronsaft (eller bruk sitronolje) og små klatter med misomajones ble fordelt innimellom.

Fantastisk godt..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s