Bakte sherrytomater med fetarøre

En nydelig smårett/forrett som kan lages i stand en god stund før den skal serveres. Tomatene er best når de er lunkne/romtempererte. Retten er ganske mektig så ikke beregn for mye hvis du skal ha den til forrett. Bruk gjerne mer tomater enn det bildene viser her.

Slik gjorde jeg (4 personer):

Stilkene på ble fjernet fra ca 400 gram modne sherrytomater. Tomatene ble lagt i en ovnsfast form sammen med 2-3 store hvitløksbåter som var grovt hakket pluss timian og rosmarinkvister (du kan gjerne bruke andre urter eller tørre urter hvis du ikke har friske). Litt olivenolje ble helt over sammen med et dryss av grov pepper.

Tomatene bakte ved 190 gr C i ca 40 minutter- de skal være bløte.

250 gram fetaost ble smuldret opp i en skål og rørt med 2-4 spiseskjeer vann og 2 spiseskjeer sitronolje (har du ikke sitronolje kan du bruke olivenolje og smake til med noen dråper sitronsaft. Rør med en gaffel til du har en kremet røre, om nødvendig tilsett litt mer olje hvis det blir for tykt.

Ved servering legger du fetarøren på et tallerk og lager en liten grop i midten til tomatene. Pass på å få med hvitløk og stekegrums og fordel oljen som er i formen rundt osten. Smaker nydelig med ristet brød til og en frisk, halvtørr hvitvin i glasset.

Velbekomme-

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s