Bakt paprika fylt med ost og spinat

Dette er skikkelig momsemat og smaker like godt kald som varm. Den opprinnelige oppskriften er med poteter, men dette blir litt lettere og smaker minst like godt. Oppskriften har jeg tatt fra bama.no med litt endringer.

Dette brukte jeg (2 personer):

2 spisspaprika

1 fedd hvitløk, skrelt

1 grønn chili, renset og finhakket

1 pk babyspinat

1 eske naturell kremost

70-80 gram revet gul ost (du kan bruke den sorten du vil)

olje

hakkede nøtter etter ønske

Slik gjorde jeg:

Festet hvitløksfeddet på en gaffel. Varmet litt olje i en panne og tilsatte spinaten. Rørte rundt med hvitløksgaffelen til spinaten falt sammen. La spinaten over på en tallerken slik at den ble litt avkjølt. Hakket så opp spinaten med en kniv.

Den romtempererte kremosten ble rørt sammen med spinaten og chilien. Tilsatte litt salt og grov pepper og noen dråper sitronsaft.

Laget et snitt langs hele paprikaen uten å skjære igjennom. Frøene ble fjernet ved å skrape med en teskje. Paprikaene ble gnidd inn med rapsolje på utsiden og lagt i en ovnsfast form. Kremostblandingen ble fordelt i de to paprikaene. Bruk gjerne fingrene for å fordele kremen. Den revne osten ble drysset over. Paprikaene ble gratinert i ovnen ved 200 grader C i 27 minutter (litt avhengig av ovnen).

Ved servering med litt haakket grønn chili drysset over. Skulleogså hatt hakkede peanøtter men det glemte jeg. Dette smakte utrolig godt og vi kunne gjerne laget dobbel porsjon- nam… En grønn salat vil være super til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s