Gresskarsuppe med pasta og parmesan

Dette er en veldig lettvint suppe laget av flaskegresskar som jeg syntes er mye lettere å fjerne frø og tråder i midten av, enn de runde gresskarene som du får kjøpt nå om høsten. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på gresskarsuppe hvor gresskarkjøttet ble bakt i ovnen først, noe som er litt tidkrevende men som gir en ekstra smak til suppa. Her blir gresskarkjøttet kokt i grønnsaksbuljong, noe som gir suppa en litt annen smak. I supper syntes jeg det er best med små pasta som kan spises med en skje. Jeg har brukt risoni som ser ut som riskorn, makaroni eller andre korte rør er gode alternativer.

Dette brukte jeg (4 personer):

1 flaskegresskar (ca 700 gram), skrelt og renset, skåret i terninger

2 finhakkede sjalottløk

1 l grønnsaksbuljong (brukte 2 grønnsaksbuljongterninger)

2 laurbærblader

2 cm revet fersk ingefær

saften av 1/4 sitron

60-70 gram tørre risoni

revet parmesan

Varmet litt olje i en gryte og kokte løken i oljen til den var myk. Rørte ofte slik at løken ikke ble brent, den skal ikke få farge. Tilsatte så gresskarterningene sammen med den revne ingefæren og rørte dem godt sammen med løken og stekte dem i 2-3 minutter. Tilsatte buljongterningene, laurbærbladene og vannet og kokte opp. Suppa fikk småkoke i ca 10 minutter til gresskaret var mykt.

Ca 1/3 av gresskarterningene ble fjernet fra suppa og satt tilside. Resten ble kjørt til en jevn suppe med en stavmikser og smakt til med sitronsaft. salt og grov pepper.

Ved servering ble gresskarterningene tilbakeført til suppa sammen med ferdigkokt pasta som var kokt etter anvisning på pakken og avkjølt etterpå. Alt fikk et oppkok og suppa ble servert med et godt dryss med revet parmesan og grovt brød.

Dette lager du på under en halvtime og det smaker nydelig. Syntes du suppa blir i tykkeste laget kan du tilsette litt vann.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s