Lettvint tomatisert fiskesuppe

Har du tilgang til en god kraft, feks fra blåskjell, reker eller fisk, er det veldig lett å lage en knallgod fiskesuppe. Du kan selvsagt også bruke fiskebuljong, 1 terning pr 1/2 liter væske. Jeg hadde blåskjellkraft i fryseren og litt rå fiskerester av isgalt. Du kan bruke allslags hvit fisk. Hvis du er glad i litt mer kremet suppe så tilsett litt fløte eller creme fraich på slutten.

Dette brukte jeg (2 store porsjoner):

1 paprika i terninger

ca 1/2 oppskåret fennikel

1 hvitløksfedd i biter

1 stor sjalottløk

2 gulerøtter i biter

1 boks hermetiske cherrytomater

et par timianstilker

1 spiseskje fiskesaus (fish sauce)

1 spiseskje oystersaus

1 spiseskje tomatpure

1 nepe i små terninger

3 dl blåskjellkraft

ca 300 gram rå fiskerester i små biter

1 pakke ferdig kokte argentinske reker uten skall

Slik gjorde jeg:

Paprika, løk og hvitløk, gulerøtter og fennikel ble surret i olje i en litt vid gryte sammen med timianstilkene. Når grønnsakene såvidt hadde begynt å få litt farge, ble tomatpurèen og de hermetiske tomatene tilsatt. Hermetikkboksenble fylt med vann to ganger som også ble helt oppi gryta sammen med blåskjellkraften og fiske-og oysterssausene. Kokte opp og lot suppen simre i ca 15 minutter til grønnsakene var møre. Fjernet så timianstilkene og kjørte suppen med en stavmikser slik at den ble jevn. Kokte opp igjen og smakte til med salt. Tilsatte så nepebitener som fikk koke i 5 minutter før fisken kom oppi gryta og fikk koke med noen minutter.

Rekene ble tilsatt kalde rett i tallerken. Suppa ble servert med grovt brød og hjemmelaget aioli. GODT…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s