Bakt isgalt med parmesan, stekte grønnsaker og grillet squash

Du har kanskje sett isgaltfileter i fiskedisken, men ikke våget å kjøpe- gjør det neste gang. Du vil ikke angre. Isgalt er en dypvannsfisk i torskefamilien. Den er mye fastere i kjøttet enn torsk og smaker mildt av skalldyr. Den er utrolig god. Fisken ser litt rar ut og det gjør filetene også- på fasongen. Jeg pleier å skjære av den nederste delen og bruke den til fiskegryter mens den tykkeste delen egner seg supert til å steke eller bake hel. Denne gangen har jeg bakt fisken i en form på grillen. Du trenger 800-1000 gram til 4 personer.

Slik gjorde jeg (oppskriften her er til 1 person):

Bunnen av en aluminiumsform ble dekket av et tynt lag rapsolje. Fiskefileten (ca 200 gram) ble lagt oppå sammen med noen gode klatter smør, noen skiver sitron og salt og grov pepper. Fisken ble dekket av revet parmesan og storbladet persille og litt salvie ble fordelt over hele formen. Formen ble satt på den varme delen av grillen med en tom form over som lokk.

En liten squah ble delt i to og lagt i en tilsvarende aluminiumsform. Salt og pepper ble drysset over og formen ble satt i grillen like lenge som fisken. Disse ble også dekket med parmesan etter at de var ferdig grillet.

I mellomtiden stekte jeg grønne og hvite grønnsaker- en nepe, et par vårløk og tynne skiver av en liten fennikel (helst skåret på mandolin). Grønnsakene ble stekt i en blanding av smør og olje og de skal ha litt farge. Smakte til med flaksalt og grov pepper.

Denne fisken trenger ikke så lenge på grillen- 12-15 minutter toppen- den flaker seg fint. Smøret brunes lett og blander seg med kraft fra fisken og saft fra sitronen samt smaker fra urtene og parmesanen.

Da er det bare å servere- parmesanen gjør susen både på fisken og squashen.

Husk å kjøpe isgalt neste gang du ser den i fiskedisken…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s