Blåskjell på grillen med spicy saus

Her i huset spiser vi blåskjell året rundt og når sant skal sies så er de nok bedre i vintermånedene enn de er nå midt på sommeren. Likevel, fordelen nå er at det er så lett å lage mat ute og da føles det som om det meste smaker enda bedre. Noen ganger er blåskjellnettene som selges i fiskedisker fylt med veldig små skjell og da står jeg over. Jeg prøver alltid å finne skjell av en viss strørrelser. Av og til lager jeg blåskjell uten for mye tilsettinger, bare litt grønnsaker og en skvett vin. Denne gangen laget jeg en utrolig god litt kraftig spicy saus, inspirert av gladkokken.

Til 4 personer brukte jeg:

2 nett blåskjell

Saus:

ca 200 gram smør (!)

1 fersk hvitløk, fedd skåret i biter

3-4 teskjeer røkt paprika

3 teskjeer cayennepepper

3 teskjeer chiliflak

4 spiseskjeer tomatpure

litt salt

litt sukker

1 dl eplesidereddik

3 dl vann

4-5 store spiseskjeer creme fraich

hakket storbladet persille, mengde etter smak

Slik gjorde jeg:

Blåskjellene ble lagt i kaldt vann. Alle skjellene som var ødelagte ble kastet.

Sausen ble laget på forhånd. Smøret ble smeltet i en panne. Det skal ikke bli brunt. Hvitløksbitene, krydderiene og tomatpureen ble tilsatt og rørt godt inn i smøret. Alt freste i 3-4 minutter under røring før vann og eplesidereddik ble tilsatt. Kokte opp og smakte for å kjenne om det skulle mer sukker og salt til. Rørte inn creme fraichen og persillen.

Blåskjellene ble overført til aluminiumsformer, et nett pr form. Sausen ble fordelt over skjellene og formene ble satt på direkte varme med lokk over (tomme former). Etter 6-8 minutter hadde skjellene åpnet seg. Rørte godt rundt slik at den gode sausen fikk smyge seg inn i skjellene. Serverte med nystekt surdeigsbrød, hjemmelaget aioli og kaldt øl i glassene. Det smakte fantastisk og vi spiste opp alt, inkludert sausen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s