Varmrøkt fjellørret med stekte grønnsaker, creme fraich og parmesan

Hode, hale og innmat ble fjernet fra 2 mellomstore (ca 500 gram) fjellørreter. Fiskene ble innsatt med salt både utenpå og inni og lå slik i ca 3 timer før de ble røkt i en røkeboks ala ABU på grillen. Det tar ca 20 minutter. Vi liker at den ikke er varm når vi spiser den- kun litt lunken evt romtemperert.

1 liten squash i små biter, 1/2 hakket løk, 2 neper i biter og 1/4 fenikkel i biter ble stekt i olje til grønnsakene begynte å få farge. Saften fra 1/2 sitron og ca 2 dl creme fraich ble tilsatt og rørt sammen med grønnsakene. Etter et raskt oppkok ble revet parmesan tilsatt og rørt inn. Krydret med salt og grov pepper. Tilslutt ble litt hakket salat (jeg brukte bladfeltsalat) og litt hakkede usaltede peanøtter drysset over.

Rettene ble servert med nye norske poteter og smeltet smør. Du kan også bruke kokt laks eller ørret istedenfor varmrøkt. Creme fraich grønnsakene passer til allslags fisk. Den kan også spises som en egen rett med masse godt brød til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s