Stekte asparges med spekeskinke og mangosaus

Dette er en enkel rett som egentlig ikke trenger noen oppskrift bortsett fra mangosausen- det er denne sausen som topper denne forretten. Nå er det pakistanke mango å få kjøpt og den stiller i en særklasse når det gjelder smak. Sausen kan også lages av vanlig mango bare pass på at den er godt moden.

Sausen lages slik:

Skrell 1 mango og fjern steinen. Kjør fruktkjøttet glatt i en foodprosessor eller lignende sammen med saften av 2-3 lime, 1/2 dl olivenolje og 1/2 teskje chilipulver. Vil du ha sausen sterkere, tilsett mer chili- smak deg frem. Lag den i god tid før du skal bruke den så smakene får blandet seg.

Sausen holder seg et par uker i kjøleskapet.

Fjern den nederste delen av aspargesene og stek dem raskt på en varm panne i en blading av smør og olje. Plasser dem på porsjonstallerkener, legg en raus haug av tynnskåret spekeskinke oppå og dryss med finskåret vårløk. Legg sausen ved siden av. Godt brød passer her. Utrolig god og smaksrik forrett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s