Laksecarpaccio med urtesaus

Rå laks som kan spises rett fra pakken (f.eks. Frøya laks eller Salma) uten at du må fryse den først for å drepe bakterier, gir utrolige mange muligheter til å lage en rask rett. Som her hvor jeg har laget en forrett ved å etterligne carpaccio prinsippet.

Slik gjorde jeg (forrett til 4 personer):

En liten pakke Salma loin ble skåret i tynne skiver- så tynne som mulig og plassert i sirkel på tallerkener. Extra virgin olivenolje ble blandet med ferskpresset sitronsaft i forholdet 5:2 (feks 5 spiseskjeer olje og 2 spiseskjeer sitronsaft). Flaksalt og frov pepper ble drysset over fisken og oljeblandingen ble helt over. Revet parmesan og litt hakket ruccola ble fordelt over fisken. I midten en skål med urtekrem laget av tyrkisk yoghurt blandet med litt sitronsaft, salt og pepper og hakkede urter- jeg brukte timian og bladpersille. På toppen litt spirer. Server med litt brød, gjerne grovt. Riesling, albarino eller grüner veltliner i glasset smaker godt til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s